Bacallà (8) BACALLÀ AMB ESPINACS I ALLIOLI SUAU

Una lleugeresa máxima.
Una de les meves preparacions amb bacallà preferides. Per la seva vistositat, senzillesa i, per descomptat, per la seva combinació perfecta de sabors, no puc no explicar-vos-en la recepta.
Un simple llit d'espinacs només escaldats i escorreguts, al damunt un tall de bacallà del morro potxat en aigua i per últim, un allioli suau gratinat fan, d'aquest plat, un plaer pels sentits .Un plaer sensual.


Ingredients:
  • 4 talls de morro de bacallà
  • 2 alls 
  • 1 fulla de llorer
  • 1 raig d'oli
  •             1 ou
  •             250 c.c. d'oli d'oliva 0,4
  •             1 all de l'infusió del bacallà ( o mig)
  •             sal 
  •             2 cullerades de llet
  • 1/2 Kg. d'espinacs escaldats i escorreguts

Coure el bacallà (com a la recepta anterior de barandada) junt amb l'oli, alls i llorer. Escòrrer sobre paper absorvent.
Fer un allioli fent servir el minipimer amb l'ou sencer , l'oli , un all de l'infusió, la sal i la llet.
Escaldar els espinacs en aigua i sal, escòrrer molt bé i reservar.
Posar els espinacs de base en un plat, al damunt posar-hi el tall de bacallà escorregut amb dues cullerades del allioli preparat. Gratinar fins a obtenir un bonic color torrat i servir inmediatament.
  • Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol part del bacallà, però amb morro us farà molt bon efecte i la sensació és incomparable.
  • Per l'allioli es pot fer servir un all o mig. Depén totalment dels gust de cadascú.
  • "LLom de bacallà a la muselina d'all sobre llit d'espinacs primerencs"?? ....Si, és aquest!:)


2 comentaris:

  1. Això fa un aspecte mortalllllll!!!!
    Gràcies!

    Montse

    ResponElimina
  2. El vagi fer el cap de setmana! Un deu es poc!
    Gràcies Àngels!

    Marta

    ResponElimina

comentaris