Bacallà (7) BACALLÀ AMB SAMFAINA

Un clàssic d'èxit segur
Un plat simple amb resultat sempre exitós. Un tall de bacallà dessalat sobre unes verdures cuites i sucoses.
La samfaina pot variar de productes que la composin però el que mai hi pot faltar és el tomàquet i la ceba. Podeu posar més o menys carbassó o alberginia o, deixar de posar-hi el pebrot, però el tomàquet i la ceba en aquest cas, hi són bàsics.


Ingredients

  • 4 Talls de bacallà dessalats de la part del morro
  • oli per fregir d'oliva 0,4 aromatitzat amb un all



  • 2 tomàquets vermells sense pell ni llavors
  • 1 ceba de figueres
  • 1 carbassó 
  • 1 alberginia 
  • 1 pebrot vermell


Eixugar molt bé els talls de bacallà, enfarinar-els i fregir-els en oli aromatitzat amb un all. Reservar. Per aromatitzar l'oli només cal que abans de res hi feu fregir l'all ben ros.
Per fer la samfaina primer de tot començar per posar oli en un recipient gruixut i fer-hi coure el pebrot tallat petit per, quan sigui tou, afegir-hi la alberginia i el carbassó ( jo el poso sense pell) també tallats regularment. Quan tot és quasi cuit posar-hi la ceba i per últim el tomàquet pelat i sense llavors. Assaonar amb sal, pebre i sucre i deixar coure fins que tot sigui una salsa homogènia i lluent. REmenar de tant en tant.
Posar la samfaina com a base al plat i el tall de bacallà acabat de  fregir al damunt. Un bon raig d'oli i, a taula!
  • Les verdures de la samfaina han de ser tallades molt petites en aquest cas.
  • El proces d'estovar les verdures d'un sofregit sempre s'accelera posant-hi sal i tapant parcialment.
  • La samfaina es pot conservar dies a la nevera i també es pot congelar.
  • La samfaina de la foto en concret no porta alberginia i porta poc carbassó.

2 comentaris:

  1. Tengo el bacalao y todo lo demás a punto para mañana!
    Te cuento como me ha salido por Dm!!
    Un beso

    Juan

    ResponElimina
  2. Quines fotos més maques! Reals, lluny de les fotos impossibles!
    M'encanten!

    Mercé

    ResponElimina

comentaris