Un plat únic o, en menys quantitat, un acompanyament perfecte. |
Aquesta amanida va ser creada al 1890 en el hotel neoyorquí, Waldorf. L'hotel era l'actual Waldorf Astoria i, juntament amb els Ous a la Benedictine, l'amanida fa d'aquest hotel una font de creacions genuines.
L'amanida no té cap ingredient que ara mateix no poguem tenir a casa o trobar a la cantonada. És la combinació de productes i els petits detalls els que fan d'unes fulles i poc més, un plat amb encant i sobretot, amb un gran nom propi.
Ingredients:
Uns grans de raïm negre
oli
sucre
Amaniment:
1 cullerada de ceba tallada petita
1 cullerada de vinagre blanc
1/2 cullerada de ratlladura de llimona
1 cullerada de suc de llimona
un pessic de cumí en pols
150 c.c.d'oli d'oliva
sal i pebre en gra
Per l'amanida:
Fulles d'escarola i alguna fulla d'apit
Poma fuji o starking
100 grs. de nous pelades
En una paella fer-hi coure els grans de raïm amb un raig d'oli i una cullerada de sucre. Deixar fins que caramelitzin i reservar fins que refredin.
Disposar l'amanida en un bol: Les fulles d'escarola, les fulles d'apit i si voleu, fulles lleugeres d'un altre tipus.
Escampar-hi les nous, la poma tallada a làmines finissimes i per últim posar-hi els grans de raïm tallats per la meitat si són molt grans.
A última hora amanir amb l'amaniment fet amb els ingredients indicats barrejats dins d'un recipient. Abans de servir espolsar amb sal Maldon o similar.
Els grans de raïm caramelitzant. |
- A l'amaniment s'hi pot afegir un parell de cullerades de maionesa lleugera.
- El raïm tindrà un lluent color preciós i un gust molt dolç que contrastarà perfectament amb la resta.
- La vinagreta d'amanir és de llimona. Si hi afegiu la maionesa queda un amaniment molt més suau de gust però més carregós. La Waldorf amb maionesa també és un clàssic.
- L'amanida pot estar preparada amb hores de temps però amanir-la, ho hem de fer a última hora, com qualsevol.
Si algú de vosaltres té l'oportunitat de viatjar a NY destineu un mati - migdia a anar al bufet de Brunch del Waldorf.
No us perdeu similar espectacle que és de les coses bones de la vida...
Sempre es sap a l'hora que s'hi entra però mai a la que s'en sortirà. Lo ideal es anar-hi sobre les onze del matí i sense presses. Ah! I no feu plans fins al vespre si us plau.
Sempre es sap a l'hora que s'hi entra però mai a la que s'en sortirà. Lo ideal es anar-hi sobre les onze del matí i sense presses. Ah! I no feu plans fins al vespre si us plau.
Ve molt d gust Àngels. I si al mastegar tanquem els ulls i ens imaginem al Waldorf???
ResponEliminaGràcies x compartir tot el q saps!
TeresaSC
Gràcies a tu Teresa!
ResponEliminaJa veurà que xules les que segueixen, em fa molta il.lusió el tema!!
Fins ara!
Fantàstica recepta! Expliques de meravella noia!
ResponEliminaCarles V.
El fet d'haver fet classes durant 20 anys em fa imaginar que sou devant meu!!
EliminaGràcies!!
....i recordem que el gran Nikola Tesla va viure molts anys al Waldorf, mentres va tenir diners per als seus invents i els patrocinadors encara li en donaven més, fins que van veure que la energía que ell proposava era GRATIS !. Aleshores es van fer enrere.
ResponEliminaCom sempre.
LLàstima.
AH, la amanida es boniiiisima !
La mescla de la llimona i el raïm fa un giravolt de gust força curiós que volta per el paladar i puja pel nas.
Amanida senzilla i excelent.
Gràcies Hermes per la teva savia aportació!!!
EliminaContenta de trobar-te!!
Una abraçada!!
La faré, la faré! amb foto certificada! ;)
ResponEliminaEstic segura que la faràs i que tindré la foto puntualissima..
EliminaGràcies Jordi!!.
Deixa'm uns dies i em poso #quepaqué ;)))
Elimina