L'estiu aromàtic al plat. |
Daurats crostons de pa barrejats amb olives de Kalamata també passades pel foc...
Cogombre, petits tomàquets i làmines de ceba vermella, barrejat tot amb trossos de formatge grec Feta.
Per últim, l'anet trinxat i la vinagreta simple, fan d'aquesta amanida una clara estampa de blaus, pedra i ombres.
Una frescor d'estiu esclatant!
Ingredients:
- 2 llesques de pa eixut tallades a trossos regulars
- 100 grs. d'olives negres de Kalamata (regió de Grècia)
- Oli d'oliva
Per l'amaniment:
- 150 c.c. d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre fosc
- Sal Maldon i pebre acabat de moldre
Amanida:
- Tomàquets Cherry( alguns sencers i alguns partits)
- 1 cogombre pelat i tallat petit
- 3 cullerades d'anet trinxat (pot ser sec)
- 1 ceba vermella petita tallada a làmines fines
- 1 tall gruixut de formatge Feta ( Típic formatge grec)
Fregir els crostons de pa i les olives dins d'una paella amb dos dits d'oli calent. Deixar escórrer sobre paper absorvent.
Barrejar l'oli amb el vinagre dins d'un recipient i assaonar amb la sal i el pebre.
Combinar els tomàquets Cherry amb el cogombre tallat , l' anet trinxat i la ceba a làmines i el formatge a trossos en un gran bol. Amanir amb la vinagreta i remenar.
Disposar en un plat o safata i acabar-la amb el pa i les olives.
- Les olives de Kalamata tenen un caracteristic color negre-morat.
- El pa val més que sigui una mica eixut sempre que volgueu fer-el fregit.
- L'oli sempre d'oliva.
- Aquesta amanida si que pot deixar-se amb l'amaniment posat una bona estona abans.
Muy buena pinta, sí señor (señora o señorita)
ResponEliminaGracias! Soy la de la foto o sea que me toca la categoría de.... señora!
ResponEliminaEsta ensalada està buenissima y es perfecta para acompanyar a otras ensalada con hojas verdes!
Hasta pronto!