CORONA DE CACAU I GINGEBRE

Per esmorzar o berenar o ...entrehores.
Deliciós pastís per esmorzar o berenar. Un patís fosc de cacau amargant i dolçor justa per als amants de la xocolata pura. De textura mollosa però contundent. Una recepta americana i, com a tal, una recepta de pastís de xocolata genial.
Molt fàcil de preparar i amb éxit segur. Ideal per portar quan anem a  casa d'algú o de cap de setmana. Un pastís dels que s'en diuen "de viatge": Pastissos de llarga duració i perfectes per transportar.

Ingredients:

  • 125 grs. de mantega
  • 150 grs. de sucre moreno
  • 50 c.c. d'aigua


  • 3 ous grans
  • 2 cullerades de gingebre ratllat
  • 175 grs. de farina
  • 50 grs. de cacau en pols
  • 1 culleradeta de llevat
  • un pesic de sal
  • un pessic de canyella en pols
  • 50 c.c. de crema de llet


 Salsa :

  • 100grs. de mantega
  • 2 rovells d'ou
  • 75 grs. de sucre moreno
  • 50 c.c. de Bourbon o Curaçao

Motlle amb forma de corona si no, del mig sempre queda cru.

Untar el motlle amb mantega i empolvorar-el amb cacau.
Posar la mantega, l'aigua i el sucre moreno en un recipient al foc fins que tot sigui líquid. Deixar refredar.
Posar els ous sencers, el gingebre ratllat, la farina, el cacau, la sal, la canyella i la crema de llet en un altre recipient i remenar fins que combini.
Quan la primera preparación sigui freda, barrejar-la a la segona i omplir-ne el motlle. Coure al forn uns 30-35 minuts a 170º amb l'aire. Deixar refredar dins el motlle. Els motlles de silicona són ideals.

Salsa:
Posar la mantega, els rovels l d'ou, el sucre i el licor en un recipient. Fer-ho coure al foc com si d'una crema es tractés durant uns cinc minuts aproximadament i sense deixar de remenar amb batedor.
Servir en gerra o salsera.


  • El gingebre el trobareu a botigues de dietètica. Es pela i es ratlla amb un ratllador fi. És un ingredient que dona al pastís un aroma molt especial. L'alleugereix, el fa fresc i estimulant. Si no s'hi posa no passa absolutament res.
  • És important fer aquest pastís en forma de corona doncs al ser molt dens, la forma del motlle ens ajuda molt a coure'l del mig.
  • El cacau ha de ser cacau pur no val Colacao o similars.
  • Per la salsa podeu fer servir els dos tipus de licors o bé, no fer-ne servir cap o regar-el simplement amb crema de llet tèbia.
  • El pastís es serveix regat amb una mica de salsa al damunt i la resta amb gerra a part.



7 comentaris:

  1. Tu ens vols matar de plaer!!! Jejejej
    Fantàstic

    Marta V.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com és que la xocolata ens derivi directament al plaer?
      Bé, tant fà! En aquest cas es aixì!! :)

      Gràcies!!

      Elimina
  2. Mmmmmm!! Quin bon aspecte aquest pastís!!!
    Un día d'aquestes fustes el faig segur!

    Josep F.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Quan el facis ja em diràs, però per a mi és una de les millors recepta de pastís de xocolata !!
      Gràcies!!

      Elimina
  3. Felicitats! Quina feina!

    Jordi Costa (jorditreki) ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Jordi!
      No, si ho penses bé no porta molta feina aquest pastís: Una part seca i una humida barrejada i al forn!!! Així de simple!
      Gràcies i aviam si et llançes també a fer-el!

      Elimina
  4. Angels, el proper any no compraré mona i faré aquest pastis que te una pinta boníssima! De totes maneres ,el faré molt abans.
    Teresa

    ResponElimina

comentaris