Per esmorzar o berenar o ...entrehores. |
Molt fàcil de preparar i amb éxit segur. Ideal per portar quan anem a casa d'algú o de cap de setmana. Un pastís dels que s'en diuen "de viatge": Pastissos de llarga duració i perfectes per transportar.
Ingredients:
- 125 grs. de mantega
- 150 grs. de sucre moreno
- 50 c.c. d'aigua
- 3 ous grans
- 2 cullerades de gingebre ratllat
- 175 grs. de farina
- 50 grs. de cacau en pols
- 1 culleradeta de llevat
- un pesic de sal
- un pessic de canyella en pols
- 50 c.c. de crema de llet
Salsa :
- 100grs. de mantega
- 2 rovells d'ou
- 75 grs. de sucre moreno
- 50 c.c. de Bourbon o Curaçao
Motlle amb forma de corona si no, del mig sempre queda cru. |
Untar el motlle amb mantega i empolvorar-el amb cacau.
Posar la mantega, l'aigua i el sucre moreno en un recipient al foc fins que tot sigui líquid. Deixar refredar.
Posar els ous sencers, el gingebre ratllat, la farina, el cacau, la sal, la canyella i la crema de llet en un altre recipient i remenar fins que combini.
Quan la primera preparación sigui freda, barrejar-la a la segona i omplir-ne el motlle. Coure al forn uns 30-35 minuts a 170º amb l'aire. Deixar refredar dins el motlle. Els motlles de silicona són ideals.
Salsa:
Posar la mantega, els rovels l d'ou, el sucre i el licor en un recipient. Fer-ho coure al foc com si d'una crema es tractés durant uns cinc minuts aproximadament i sense deixar de remenar amb batedor.
Servir en gerra o salsera.
- El gingebre el trobareu a botigues de dietètica. Es pela i es ratlla amb un ratllador fi. És un ingredient que dona al pastís un aroma molt especial. L'alleugereix, el fa fresc i estimulant. Si no s'hi posa no passa absolutament res.
- És important fer aquest pastís en forma de corona doncs al ser molt dens, la forma del motlle ens ajuda molt a coure'l del mig.
- El cacau ha de ser cacau pur no val Colacao o similars.
- Per la salsa podeu fer servir els dos tipus de licors o bé, no fer-ne servir cap o regar-el simplement amb crema de llet tèbia.
- El pastís es serveix regat amb una mica de salsa al damunt i la resta amb gerra a part.
Tu ens vols matar de plaer!!! Jejejej
ResponEliminaFantàstic
Marta V.
Com és que la xocolata ens derivi directament al plaer?
EliminaBé, tant fà! En aquest cas es aixì!! :)
Gràcies!!
Mmmmmm!! Quin bon aspecte aquest pastís!!!
ResponEliminaUn día d'aquestes fustes el faig segur!
Josep F.
Quan el facis ja em diràs, però per a mi és una de les millors recepta de pastís de xocolata !!
EliminaGràcies!!
Felicitats! Quina feina!
ResponEliminaJordi Costa (jorditreki) ;-)
Hola Jordi!
EliminaNo, si ho penses bé no porta molta feina aquest pastís: Una part seca i una humida barrejada i al forn!!! Així de simple!
Gràcies i aviam si et llançes també a fer-el!
Angels, el proper any no compraré mona i faré aquest pastis que te una pinta boníssima! De totes maneres ,el faré molt abans.
ResponEliminaTeresa