MOSSEC DOLÇ :))

Figures adients.


Unes mossec dolç per fer en un moment, sols o amb ajuda dels mes petits .
Res de formules complicades ni ingredients que no tenim. Les galetes de: disposats, llestos...ja!


Ingredients:

120 grs.de mantega estovada +175 grs. de sucre
1 ou sencer + 1 clara ( el rovell el reservem per pintar)
350 grs. de farina blanca+ una cullerada de postre de llevat en pols  + una polsim de sal
canyella i gingebre en pols, nou noscada i sucre avainillat. Tot plegat especies que ens recorden Nadal. En total una cullerada de postres.
1 cullerada sopera de ratlladura de llimona

En un recipient, amb la mantega feta pomada ( no líquida), posar-hi el sucre i remenar ( foto1) i quan sigui homogeni, posar-hi l'ou sencer i la clara. Continuar remenant fins aconsseguir una massa fina. Afegir-hi les espècies i la farina, junt amb el llevat, en dos vegades. Treballar amb suavitat. Abocar damunt el marbre que haurem empolsinat de farina i treballar una mica més, lleugerament (foto 2). Formar una bola amb la massa (a la que afegirem farina si s'ens enganxa) embolicar i guardar a la nevera durant una hora, temps que podreu aprofitar per conectar el forn a 150º i netejar el que hagueu pogut embrutar per tal de fer lloc pera la part més artística.
Quan ha passat l'estona es divideix la massa en dos o tres trossos i, amb l'ajut d'un corró, s'esten fins a obtenir un gruix d'un cm. aproximadament. S'en troquelen les formes. Com que s'acosta Nadal, aqui hem troquelat, angelets, cors , rens ,estels...(Foto 3).
Disposar les formes sobre una safata d'alumini amb un paper vegetal sense untar amb mantega (foto 4). Pintar lleugerament les formes amb el rovell reservat. Enfornar uns 25 minuts/ mitja hora.
Al sortir del forn deixar-les refredar sobre una reixa (foto 5)

Guardar les galetes en un recipient hemétic i... lluny, molt lluny!!!

1.mantega  tova + sucre+ ous
2.treballar lleugerament amb farina+llevat +espècies...


3.Estirar i troquelar figures planes d'un cm. de gruix.

4.Disposar sobre safata de forn amb paper.

5. Quan surten del forn, refredar sobre una reixa.







3 comentaris:

  1. OIIIII!! QUINA BONA PINTA!:) GUARDEUME'N UNA!:)
    Clara

    ResponElimina
  2. Tindrem els ingredients a punt,Clara!!!

    Un petoAA

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta que tenen!!!Tinc moltes ganes de fer.las aquest Nadal.Gràcies Angels, per donar.nos aquesta idea. Teresa

    ResponElimina

comentaris