CREMA DE CARBASSA, PASTANAGA I MONIATO

Petits plaers...


La crema de carbassa que us explicaré poc té a veure amb la crema de carbassa convencional o amb la que  la majoria podeu conèixer.
Es tracta d'una crema feta amb  la carbassa com ingredient principal però també amb  pastanagues i moniato.
Sense deixar de ser una crema de carbassa té uns acompanyants que fan molt bé la seva funció.
La carbassa, com a únic ingredient, té com a resultat una crema més aviat sosa o poc fina i és aquí on la pastanaga  amb la seva dolçor actua sense alterar el color ni el gust de carbassa especialment.
Per altre banda totes les cremes de color intens tendeixen a perdre'l en bollir. En aquest cas és el moniato és qui aporta la pectina  i fa que la crema guardi el preciós color fins i tot després de bollir.
La carn de carbassa li dona gust i textura, la pastanaga la dolçor i el moniato li conserva el color. Resultat: Un deu!

Bé ,us deixo la recepta que, juntament amb la de carbassó, vull que exploteu al màxim!!!

Preparació:


  • 1/2 kg de carn de carbassa a daus
  • 4 pastanagues tendres
  • 1 moniato de mida mitjana
  • una cullerada de ratlladura de taronja
  • 2 allas porros
  • 1 ceba
  • 1 all
  • 30 grs. de mantega
  • oli
  • Sal i pebre

En un recipent  gruixut i al foc fer desfer la mantega juntament amb l'oli i posar-hi la part blanca dels porros tallada prima, la ceba laminada i deixar-ho estovar mig tapat i a foc baix fins que agafi color. Un bon invent perquè tot plegat s'estovi més ràpid es posar-hi  una mica de sal , coure-ho mig tapat  i remenar de tant en tant. Procureu que no agafi color.
Quan les verdures blanques siguin fetes posar- hi  l'all també laminat , deixar-el fer una mica i llavors  posar-hi la  carn de carbassa a trossets, les pastanagues a rodalles i el moniato a trossets també. Remenar, posar-hi una mica més de sal i tornar a semi tapar.

Quan han passat uns deu minuts afegir aigua fins que sobrepassi els ingredients en tres dits i deixar bollir uns quinze minuts a foc mig.
 Triturar amb una batidora tipus pimer, afegir-hi la  ratlladura de taronja  i rectificar de sal i pebre.
Us dic igual que amb la crema de carbassó (i  val per totes les cremes) si voleu afgir-hi crema de llet o formatge cremós ara és el moment, però després la crema de verdures es converteix en una altre cosa.
, deliziosa , sí, però una altre cosa.

Si us queda molt espessa podeu sempre aclarir amb una mica d'aigua.
Espolseu amb unes fulles d'orenga  o alfàbrega, si voleu, abans de servir.

3 comentaris:

  1. La crema de carabassa és fantàstica!! La vaig conèixer en un dels teus cursos de cuina que tant he trobat a faltar aquests últims temps! Acostumo a fer-la quan tinc convidats perquè és un plat que queda molt bé. Jo li poso el saquet d'herbes aromàtiques (segons les que tingui a casa en aquell moment) juntament amb les verdures i queda espectacular. Espero que la gent s'animi a fer-la perquè realment val la pena. Gràcies un cop més, Núria M. a A la cuina amb tu

    ResponElimina
  2. Hola!!
    Sí és una recepta de les que jo anomeno :rodona!!!
    Gràcies!

    ResponElimina
  3. Avui he fet la crema de carbassa i ha estat un èxit total.Jo ,abans, nomes hi posava porro, ceba i carbassa Mentre la feia, observava que gairebé tots els ingredients eren del mateix color, a excepció dels porros. D'aquest plat m'agrada tot, el color, el sabor i que és fàcil i ràpid de fer.
    L´ explotarè al maxim,!!! Gràcies!Teresa

    ResponElimina

comentaris