CROQUETES (Aquest cop, de pollastre)

Unes bones croquetes.


Mal m'està dir-ho però les croquetes em queden molt bé!!:)  i és que les croquetes, són de fer quedar molt bé a tothom.
Penso que una croqueta ha de ser moooolt dolenta per que algú la deixi a mig mossegar a la vora del  plat...
La croqueta és l'embolcall perfecte per quasibé qualsevol cosa, per això poden ser del que es vulgui.
L'idea és barrejar una beixamel espessa amb un ingredient protagonista ja sigui triat per l'ocasió o que hagui sobrat d'una preparació anterior.
Les croquetes van sorgir com a recepta d'aprofitament i crec que és bona opció a tenir present doncs pot ser haurem de tornar a recordar les delicioses receptes que cuiden de la nostra butxaca.
Aquí us deixo la meva fórmula per què, com en moltes coses, la fórmula de les croquetes és de cadascú. Jo les faig així, i vosaltres ? De què les feu? Com ??

Ingredients:
  • 3 quarters de pollastre de la cuixa. Oberts però amb l'os (Mig quilo de carn aprox.)
  • 2 tomàquets vermells sencers
  • 1 ceba grossa tallada en sis trossos
  • 1 cabeça d'alls escapçada
  • 150 c.c. d'Oporto ( o un altre tipus de vi)
  • 1 cullerada sopera de sucre
  • 1 fulla de llorer
  • 1 branca de julivert
  • sal, pebre, llimona i oli d'oliva 0,4
En un recipient amb oli fer-hi enrossir el pollastre amanit amb sal, pebre i llimona. Quan tingui bon color posar-hi la ceba trocejada, els tomàquets només punxats, la cabeça d'alls escapçada i les herbes. Deixar semi-tapat que es rosteixi tot plegat durant una mitja hora. Anar-ho tombant de tant en tant.
Quan el conjunt tingui un color de guisat, augmentar la temperatura del foc, posar-hi el sucre i regar amb l'Oporto. Semi -tapar i continuar la cocció quinze minuts més. Deixar refredar en el mateix recipient.
L'apecte i resultat és el d'un petit guisat.
Quan la carn sigui freda s'ha d'esmicolar i trinxar. Jo faig servir un aparell tipus picadora 1,2,3 (per entendre'ns)  també ho podeu fer a mà però llavors... fareu molt poques croquetes a l'any doncs hi ha molta feina!
Barrejats amb la carn de polastre també hi poso algún dels alls , la ceba i els tomàquets del rostit.
El grau de trinxat depén del gust de cadascú. A mi m'agrada que es trobin els trossets de pollastre dins la croqueta.
En aquest punt, i en el mateix recipient del rostit, hem de fer la beixamel espessa:

  • 40 grs. de mantega
  • 50 grs. de farina
  • 1/2 l. de llet
  • sal, pebre i nou moscada
  • farina blanca
  • ou batut 
  • pa ratllat

Fer desfer la mantega al foc, posar-hi la farina i enrossir-la, abocar-hi la llet. Remenar fins que espessi. Assaonar  amb sal, pebre i, si voleu, nou moscada.
Afegir-hi el trinxat de pollastre i remenar damunt del foc un moment fins que quedi barrrejat. Retirar i deixar refredar.
Fer porcions de 20 grs. aproximadament. Donar-hi la forma a mà i passar-les per farina blanca, ou batut i pa ratllat.
Fregir en oli fumejant o congelar directament.


  • Amb aquesta quantitat d'ingredients surten unes 30 croquetes.
  • El pa ratllat ha de ser sense torrar.
  • L'ou batut sencer ( rovell i clara)
  • Si voleu fer croquetes d'un altre tipus només heu de canviar els ingredients respectant les quantitats. Mig quilo de bolets, mig quilo de bacallà...
  • El dia que feu croquetes feu el rostit al matí i la resta a la tarda o bé el rostit al vespre i la resta al matí. Feu-ho en dos tandes, us serà molt menys carregós.
  • Realment surten unes croquetes bonissimes que res tenen a veure amb les de compra i són infinitament més económiques.




 Rostit de pollastre amanit. Quan té bon color afegir-hi les verdures i seguir la  cocció. Sempre semi-tapat. En aquest cas tenia un tall de llom que també hi va fer de bó.
Destriar la carn i trinxar-la junt amb la ceba, el tomàquet i algun all del mateix rostit. Trinxar al vostre gust.




Passar per farina blanca, ou batut i pa ratllat
Reservar per congelar o fregir directament
Fer porcions de pasta d'uns 20 grs. aproximandament. Donar-hi la forma.

1 comentari:

  1. Hola, bona tarda, vaig a fer-les aquesta nit, només un dubte, el 1/2 kilo de pollastre és en cru o cuit, si és en cru, no costa saber-ho, ja que te els ossos?
    m'agrada molt l teu blog

    ResponSuprimeix

comentaris