Espatlla amb peres al forn, verdures rostides i puré de patates a part. #clàssic |
Una recepta molt fàcil i de les que sempre tenen èxit.
Els ingredients són poquissims i la preparació, molt simple.
Ingredients:
- 1 espatlla de xai desossada ( 4 persones)
- 50 grs. de foie mi-cuit
- 1 pot petit de tófona
- sal, pebre i 150 c.c. de vi d'Oporto
- cordill i herbes aromàtiques
- 2 cebes
- 2 tomàquets
- 1 branca d'apit
- 4 grans d'all
- el ossos de desossar l'espatlla
- herbes aromàtiques
Demaneu que us desossin l'espatlla completament i amaniu-la per dins i fora amb sal, pebre i el vi d'Oporto. Escampeu per dins els daus de foie i també la tófona tallada petita.
Enrotlleu, lligeu i, entre els fils, poseu-hi un ramet d'herbes així com romaní i farigola. Amaniu una mica més amb sal, pebre i la resta d'Oporto. Disposeu l'espatlla dins d'un recipient envoltada de les verdures trocejades i reserveu 24 hores tapada amb film transparent.
Passades 24 hores, treure l'espatlla del recipient i, damunt del foc, fer-la enrossir junt amb els seus ossos amb oli i mantega i seguidament, posar al forn a rostir uns 20 minuts a 200º donant-li la volta a la meitat de cocció.
Envoltar l'espatlla amb les verdures de la maceració, regar amb una mica més d'Oporto i deixar que rosteixi tot junt una mitja hora més. En total fer-la coure aproximadament una hora al forn i sempre destapada.
Treure del forn i deixar refredar una mica. Deslligar l'espatlla i tallar a talls gruixuts. Disposar-la en una safata de servir envoltada de l'acompanyament.
Servir regada amb l'oli resultant i ( si es vol) amb la verdura rostida. A més pot ser acompanyada de peres al forn i un bon puré de patates (com era en aquest cas) o qualsevol altre ingredient que a vosaltres us agradi tal com bolets o altres tipus de purés, petites tartaletes amb full ...#imaginació !!
Espatlla desossada, amanida, i a punt de ser farcida |
Farcida i lligada.amanida i a punt de ser macerada 24h. |
A macerar amb les verdures al voltant |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
comentaris