Un pastís fet en un moment quasibé sense adonar-me'n. |
Textura mollosa i humida. Plaer assegurat. |
Qui esperava per fer un pastís per berenar o esmorzar mot fàcil i ràpid, aquesta és la seva recepta.
Fàcil de fer, ràpid de preparar i també, i molt interessant, memoritzable. El seu nom vé precisament de les com estan repartits els seus ingredients: En quarts. Un quart de cada i en total, quatre més les pomes.
|
Som-hi doncs? Som-hi!
Ingredients:
- 4 ous
- 250 grs. de sucre
- 250 grs. de farina +1 culleradeta de llevat
- 250 grs. de mantega
- 3 pomes golden no molt verdes
Preparació:
Barrejar, amb una batedora elèctrica, els ous sencers amb el sucre i afegir-hi la mantega fosa però mai calenta. Per últim, i amb l'ajut d'un estri delicat, posar-hi la farina amb el llevat passada per un colador fi. Afegir-hi les pomes tallades a trossets petits i barrejar-ho tot suaument.
Abocar-ho tot plegat en un motlle untat de mantega i amb un paper vegetal a la base per tal de desmotllar-el millo. Enfornar a 170º durant 35-40 minuts.
Deixar refredar i reposar.
L'endemà es molt millor ( Si l'amagueu potser arribarà a l'endemà!)
- Amb la meitat d'ingredients fem el pastís la meitat de gran
- La mantega no pot quedar desfeta com oli si no desfeta com una pomada clara.
- El sucre pot ser moreno
- La cullerada de llevat es sempre de postre
- Les pomes poden ser sense pelar
- També poden ser peres en comptes de pomes
Vaig fer ahir el pastis.UNA DEICIA!!
ResponEliminaAnna
Quina bona pinta que te aquest pastis! I sembla fàcil de fer un cop t'el han explicat,Teresa
ResponEliminaAquest matí, els meus fills i jo ens hem posat a la cuina a fer-lo. Ens ha quedat bonííííííííisssimmmm!
ResponEliminaAnimo a tothom a fer-lo! És molt fàcil i el resultat és fantàstic!!!
Salut,