Bacallà (5) BUNYOLS DE BACALLÀ

Bunyols de Quaresma = bunyols de bacallà!
El bunyols de bacallà són petits plaers en calent.
La seva proliferació a qualsevol racó els hi ha donat la fama d'oliosos, de pastosos i de poc lleugers. Hem de pensar que, a moltissims llocs, el bacallà dels bunyols és substituit per farina i /o patata donant com a resultat un "bunyol" de bunyols!
La seva elaboració és de lo més simple i els seus ingredients de lo més comú.

Ingredients:

2 rovells d'ou
250 grs. de bacallà esqueixat petit
1 all i julivert
1 culerada sopera de farina
2 clares d'ou a punt de neu

En un recipient hi posem els dos rovells i també l'all i julivert trinxats petits. Hi afegim el bacallà esqueixat i la cullerada de farina blanca. A última hora, abans de fregir, hi posem les clares muntades però amb suavitat.
Amb l'ajut d'una cullera de postre anem dipositant porcions dins d'un oli calent i els hi tenim fins que siguin rossos i cruixents.
Reservar en paper absorbent i servir en calent.
  • L'all es totalment opcional.
  • El bacallà esqueixat amb els dits.
  • Podeu fer més pasta del compte i fregir-ne les que nécessiteu. La pasta aguanta  en condicions, 24 hores.
  • Jo, per fregir-els, faig servir un caçó d'acer inoxidable petit amb quatre dits d'oli. Els fregeixo de cinc en cinc.
  • L'oli de fregir-els d'oliva, per descomptat.

Ingredients molt bàsics i naturals.




3 comentaris:

  1. M'ha fet molta grràcia perquè son tal i com els feia la mev avia!

    Roger.

    ResponElimina
  2. Amb el que a mi m'agraden no em puc resistir a probarlos!

    Josep

    ResponElimina
  3. Angels ,m'has arribat al cor!
    Els faré dempà mateix! Gràcies!

    Maria C.

    ResponElimina

comentaris