Bunyols de Quaresma = bunyols de bacallà! |
La seva proliferació a qualsevol racó els hi ha donat la fama d'oliosos, de pastosos i de poc lleugers. Hem de pensar que, a moltissims llocs, el bacallà dels bunyols és substituit per farina i /o patata donant com a resultat un "bunyol" de bunyols!
La seva elaboració és de lo més simple i els seus ingredients de lo més comú.
Ingredients:
2 rovells d'ou
250 grs. de bacallà esqueixat petit
1 all i julivert
1 culerada sopera de farina
2 clares d'ou a punt de neu
En un recipient hi posem els dos rovells i també l'all i julivert trinxats petits. Hi afegim el bacallà esqueixat i la cullerada de farina blanca. A última hora, abans de fregir, hi posem les clares muntades però amb suavitat.
Amb l'ajut d'una cullera de postre anem dipositant porcions dins d'un oli calent i els hi tenim fins que siguin rossos i cruixents.
Reservar en paper absorbent i servir en calent.
- L'all es totalment opcional.
- El bacallà esqueixat amb els dits.
- Podeu fer més pasta del compte i fregir-ne les que nécessiteu. La pasta aguanta en condicions, 24 hores.
- Jo, per fregir-els, faig servir un caçó d'acer inoxidable petit amb quatre dits d'oli. Els fregeixo de cinc en cinc.
- L'oli de fregir-els d'oliva, per descomptat.
Ingredients molt bàsics i naturals. |
M'ha fet molta grràcia perquè son tal i com els feia la mev avia!
ResponEliminaRoger.
Amb el que a mi m'agraden no em puc resistir a probarlos!
ResponEliminaJosep
Angels ,m'has arribat al cor!
ResponEliminaEls faré dempà mateix! Gràcies!
Maria C.