Crema de carbassó... Perfecte?!? Si, ho és.
Que així sigui no és només producte de la dedicació i els miraments, també té mooolt a veure el tenir-ne la recepta adecuada!
Que així sigui no és només producte de la dedicació i els miraments, també té mooolt a veure el tenir-ne la recepta adecuada!
Posar a bollir verdures i triturar, és fer un puré. Si la verdura és carbassó, pot molt ben ser un puré o crema de carbassó però... per molta dedicació que hi posem mai serà perfecte si no canviem de sistema! El perfecte sistema de fer els purés o cremes és aquest, creu-me!
No em diguis que no es preciósa la posada en escena! Perquè resulti ja em de començar-ne a disfrutar en aquest punt, en la posada en escena. A mi m'encanten les posades en escena!
No us poseu a fer cap recepta fins que no tingueu tots els ingredients tallats, mesurats i a punt. Així ,psicologicament, "fer" la recepta és farà més portable.
Preparació:
- La part blanca de dos alls porros
- un all
- Quatre carbassons
- Una ceba tendre
- Oli d'oliva
- 30 grs. de mantega (no és tota la de la foto)
- sal i pebre
En un recipient al foc posar-hi l'oli i la mantega.Quan la mantega és fosa posar-hi els porros i la ceba a làmines. Salar i tapar. Deixar que és faci peró que no agafi quasibé color. Controlar el foc.
Afegir-hi els carbassons laminats i sense pelar, remenar,salar de nou i tornar a tapar. Esperar que tot plegat quedi molt fet i és llavors, i no abans , quan podem afegir aigua per deixar-ho bollir uns deu minuts. L'aigua ha de sobrepassar els ingredients en dos-tres dits, no més. Bollir semi tapat i a foc mig.
Quan han passat els deu minuts, triturar amb una batidora (tipus minipimer) i en aquest punt afegir, si voleu, 100 c.c. de crema de llet a temperatura ambient i també uns 40 grs. de formatge cremós convertint llavors la crema en quelcom més suntuós però també més calóric.
Rectificar de sal i pebre i reservar.
Personalment, jo deixo els" toppings": crema de llet i formatge, per molt de tant en tant.
Ja em direu com us resulta!
Gràcies Àngels, La crema de carabassó està boníssima. L'he fet sense el formatge i la crema de llet i t'asseguro que estava de mort! Aquest blog teu fa que se m'acumuli la feina! je, je, je. Estic pendent de tot el que poses. Fins aviat, Núria M. a A la cuina amb tu
ResponElimina