UN CLÀSSIC PASTÍS D'ESTIU


Una recepta amb mil versions diferents per fer.


No deixeu que marxi la calor sense haver fet una de les receptes d'estiu més acolorides i del  agrad de tothom ( petits i grans) que existeix : Un pastís de pa de motlle farcit amb el que tingueu en aquell moment més a mà.
Com moltissimes receptes simples aquesta bé pot ser una recepta amb un gran resultat o, una recepta qualsevol, tirant a poc passable...
La qualitat del pa i dels altres ingredients que feu servir en marcarà la diferencia.
El pà de motlle ha de ser del forner i a més, tallat de través. El  tomàquet natural, una bona tonyina en oli d'oliva, unes fulles d'enciam trocadero ( o fulla roure), una bona maionesa... Tot a punt per fer aquesta vistosa recepta que, per temps que passi,  sempre és un:" Oh!" assegurat.
Aquí és plè amb rodalles de tomàquet, tonyina, olives, blat de moro,  formatge, enciam...Recordeu untar llesca de pa amb una fina capa de maionesa o salsa de tomàquet, abans de farcir-la.
Un cop farcit, posar-el sobre una superficie plana amb un pes al damunt per tal de que "soldi". Una superficie plana també al damunt amb un paquet d'arrós ens servirà. Retirar el pes a la mitja hora.
Tallar les vores per tal de treure la crosta del pa i donar-l'hi una forma més acurada.
Cobrir amb maionesa i acabar posant al damunt (i amb gracia) ingredients que també facin bonic. Reservar a la nevera fins el moment de servir.
Si heu untat cada pis de pa i ha estat ben premsat no tindreu cap problema de tallar-el amb un ganivet de serra. Les parts que en feu  han de ser d'uns dos dits o més per tal de que, al plat de cadascú, quedi el tall dret.

El pa, un cop farcit, l'hem de premsar
                               
  • El pa de motlle que sigui de forner i tallat al través
  • La maionesa suau i el tomàquet de qualitat
  • Els tomàquets al punt de madurs tallats prims
  • La tonyina en oli d'oliva i escorreguda
  • Arrós, formatge, pernil, pollastre fred, escalivada...#idees





Tallar les vores per a una millor presentació i textura.

2 comentaris:

  1. Diossss, La simplicitat i senzillesa sublimades en forma de pastis molt, molt bo!

    ResponElimina
  2. Siii!!
    Simple, senzill i bonissim!! Més que n recepta és un recordatori...
    Gràcies Jordi!

    ResponElimina

comentaris