AMANIDES (4) : AMANIDA TÈBIA DE MONGETES TENDRES

Una amanida amb base de verdura 


Una amanida tèbia inspirada per la devallada de temperatura d'aquest matí.
Mongeta tendre barrejada amb uns ingredients que aviat ens resultaràn massa lleugers, massa faltats de fècula...
Triant la mongeta verda  d'aquesta recepta, l'aire era molt més fresc que darrerament el que m'ha permés fixar-me en el seu color i en el soroll que feien en trencar-se. Un color verd únic i un soroll de tendre inconfusible.
La calor ens priva de molts plaers senzills. Al menys, a mi.
Un cop triades les he bollit en aigua i sal just el temps de fer-les cruixents i les he escorregut i refrescat sota d'aigua freda.
A part, mentre bollien, he tallat tomàquets madurs a trossets. Avui eren dos preciosos tomàquets de "Pit de monja". Tomàquets faltats de llavors i que vesteixen una fina pell que desapareix a la boca. Uns tomàquets que val la pena tastar abans de que s'acabi la calor del tot...
Junt amb els tomàquets hi he posat una llauna gran de tonyina en oli d'oliva esmicolada i un parell d'ous durs tallats petits.
Quan la mongeta ha estat a punt, l'he abocat dins el bol on l'esperaven la resta d'ingredients.
He preparat una vinagreta amb olí ,vinagre, sal, pebre i mostassa en gra. He abocat  part de la vinagreta en el bol i he barrejat. He posat l'amanida en un recipient blanc de servir i he acabat  d'abocar-hi la vinagreta. Espolsant amb fulles orenga i  tapant amb un paper film, l'he deixat reposar.
Es seveix a temperatura ambient o freda. Jo, avui, l'he servit a temperatura ambient.
Inspireu-vos en afegir a la mongeta altres ingredients i tindreu tantes amanides com imaginació!


Tomàquet "Pit de monja"


1 comentari:

  1. Hola Angels, m'agraden totes les parts del teu bloc. Ens fas pensar molt... i aquesta recepta me l'apunto! Si et vols passar pel meu bloc, t'he deixat un regalet. Realment no sóc gaire d’aquestes coses (i em sembla que tu tampoc) però l’he rebut 4 vegades i bé, al final m’hi he posat
    http://cuinadiari.blogspot.com.es/2012/10/liebster-award.html
    Fins aviat, Marta

    ResponElimina

comentaris