AMANIDES (3): CESAR

Amanida de cruixents, mantegosos salats i fulles verdes.
Una amanida Cesar diferent. Com actualitzada.
Molts cops les coses més simples poden ser les més encertades si les disfrutem  com cal. Aquesta recepta i l'estiu tenen... #feeling.

Un dels secrets d'aquesta amanida és el formatge parmesà que hi és en dues versions: ratllat i a encenalls.
La combinació de les fulles verdes amb el formatge i una vinagreta molt aromàtica fan, de l'amanida que ens ocupa, una ideal companya d'unes torrades amb anxoves que aquí són el substitut perfecte (i moolt necessari) dels trossets de pa fregit que porten totes les amanides comercials d'aquest tipus.
Ah! la meva versió... no té pollastre.
L'amanida porta el nom del restaurant on va ser inventada i, al contrari del que pot semblar, no és un llegat dels romans ni res semblant!
La recepta data dels anys 20 i  va ser creada  al hotel Cesar Palace de Tijuana, (Mèxic) per un dels germans Cardini (cuiners del restaurant del hotel) en homenatge al seu germà mort.
Aquí us deixo la base, on s'hi pot afegir pollastre, pernil en dolç, bolets  o qualsevol altre ingredient que volgueu vosaltres però conscients que així, ens apartem de la recepta ortodoxa.
Com passa amb  totes les receptes, apropar-se a la recepta original, és assegurar l'èxit.
Amanida que es serveix a temperatura ambient per tal de no tant sols trobar el gust propi dels ingeredients, sino les textures que els hi corresponen.
Per mi, bastant més que un plat d'amanida!

Ingredients

  • Llesques de pa de baguette torrades
  • Sal gruixuda
  • Pebre acabat de moldre
  • anxoves a filets
  • un raig d'oli
Vinagreta
  • 1 gra d'all, tallat petit
  • 1 rovell d'ou
  • 2 cullerades de parmesà ratllat
  • 1 culerada de suc de llimona
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • Una cullerada de salsa Worcestershire (salsa en ampolla que es troba amb la Perrins i similars)
  • Sal Maldon
  • 150 c.c. d'oli
Amanida
  • Enciam fulla de roure o trocadero (enciam tou)
  • Parmesà en pols
  • encenalls de parmesà
Disposar les fulles verdes i el parmesà a encenalls en un recipient amb cabuda. Empolvorar amb el parmesà ratllat i reservar.
Preparar la vinagreta  barrejant amb el rovell d'ou, el gra d'all trinxat petit, el formatge ratllat, el suc de llimona, la cullerada de salsa Worcestershire, una mica de sal i l'oli.
Preparar unes llesquetes da pa torrat i posar-hi una anxova al damunt i un raig d'oli sal i pebre.
Amanir les fulles i el formatge amb la vinagreta. Remenar. Acabar amb les torrades amb anxoves i servir.
  • Les llesques de baguette es poden torrar amb el gratinador del forn si voleu.
  • El formatge parmesà ratllat, que sigui  ratllat en pols.
  • Per fer la vinagreta us serà molt pràctic posar tots els ingredients dins d'un pot amb tapa  i sacssejar-el.
  • No deixeu de fer l'amanida per no trobar la salsa Worcestershire!! La salsa li dona un gust característic però sense ella es també ideal.







2 comentaris:

  1. La vaig fer l'altre dia i confirmo que és boníssima. No li vaig posar la salsa Worcestershire, però estava igualment deliciosa!!

    Animeu-vos a fer-la!,

    Gràcies,

    Núria M.

    ResponElimina

comentaris