AMANIDES (2): GREGA

L'estiu  aromàtic al plat.
Una amanida sense cap fulla verda...
Daurats crostons de pa barrejats amb olives de Kalamata també passades pel foc...
Cogombre, petits tomàquets i làmines de ceba vermella, barrejat tot amb trossos de formatge grec Feta.
Per últim, l'anet trinxat i la vinagreta simple, fan d'aquesta amanida una clara estampa de blaus, pedra i ombres.
Una frescor d'estiu esclatant!


Ingredients:
  • 2 llesques de pa eixut tallades a trossos regulars
  • 100 grs. d'olives negres de Kalamata (regió de Grècia)
  • Oli d'oliva 


Per l'amaniment:
  • 150 c.c. d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre fosc
  • Sal Maldon i pebre acabat de moldre


Amanida:
  • Tomàquets Cherry( alguns sencers i alguns partits)
  • 1 cogombre pelat i tallat petit
  • 3 cullerades d'anet trinxat (pot ser sec)
  • 1 ceba vermella petita tallada a làmines fines
  • 1 tall gruixut de formatge Feta ( Típic formatge grec)

Fregir els crostons de pa i les olives dins d'una paella amb dos dits d'oli calent. Deixar escórrer sobre paper absorvent.
Barrejar l'oli amb el vinagre dins d'un recipient i assaonar amb la sal i el pebre.
Combinar els tomàquets Cherry amb  el cogombre tallat , l' anet trinxat i la ceba a làmines  i el formatge a trossos en un gran bol. Amanir amb la vinagreta i remenar.
Disposar en un plat o safata i  acabar-la amb el pa i les olives.






  • Les olives de Kalamata tenen un caracteristic color negre-morat.
  • El pa val més que sigui una mica eixut sempre que volgueu fer-el fregit.
  • L'oli sempre d'oliva.
  • Aquesta amanida si que pot deixar-se amb l'amaniment posat  una bona estona abans.

2 comentaris:

  1. Muy buena pinta, sí señor (señora o señorita)

    ResponElimina
  2. Gracias! Soy la de la foto o sea que me toca la categoría de.... señora!
    Esta ensalada està buenissima y es perfecta para acompanyar a otras ensalada con hojas verdes!
    Hasta pronto!

    ResponElimina

comentaris