Bacallà (9) BACALLÀ CONFITAT

Una recepta per amants del baccallà sense artificis.
El confitat de bacallà és, junt amb el potxat, el sistema de cocció que menys altera gustos i textures.
Es una preparació molt fácil destinada, crec jo, a receptes molt simples. Receptes sense sucs i, sobretot, sense gaires greixos doncs el bacallà confitat tindrà ja el suficent greix per racció.
Aquesta cocció podía haver servir per el bacallà amb allioli suau però, pensant que era una recepta on el bacallà porta ja una salsa amb oli, vaig preferir, per a ella, una  coccio més suau encara.
Aqui l'acompanyem d'un revoltim fet amb patates rosses de bossa, ou i julivert. Es una cosa a fer a ultimissima hora però aquesta recepta té la ventatja que, el bacallà, pot ser fet amb hores d'antelació.

Ingredients :
  • 4 talls de bacallà
  • oli d'oliva
  • 5 grans d'all amb uns talls
  • 2 fulles de llorer
  • farigola o romaní
Acomanyament:
  • 4 ous petits 
  • 1/2 bossa de patates rosses (de les grans)
  • julivert


En un cassó possar-hi l' oli i els aromes, fer-els escalfar. Posar-hi el bacallà  molt ben eixugat. A foc molt baix fer-el coure durant un 10 minuts. Em de poder posar el dit dins l'oli sense cremar-nos del tot.
Mentrestant batre les ous i ,per separat, trencar petites les patates rosses.

Treure el bacallà de l'oli amb una pala escorredora i disposar sobre el plat de servir. Posar-hi també els alls confitats i el llorer.
En un cassó petit posar-hi una mica d'oli i mantega. Quan l'oli sigui calent posar-hi els ous batuts i quasi inmediatament les patates rosses i el julivert trinxat, treure del foc. Remenar i, encara amb els ous cremosos, acompanyar el bacallà.
Regar amb una cullerada d'oli del confitat  i servir.

  • Els talls de bacallà, del morro o filet
  • l'oli d'oliva del 0,4
  • la preparació dels ous i les patates són deu segons.Val la pena fer-la a última hora.



confitant el bacallà en oli i aromes.
Ingredients per l'acompanyament. Hi falta el julivert!:)

3 comentaris:

  1. Me gusta el bacalao confitado simplemente con pan.
    Excelente receta aromática!

    Jose Luis

    ResponElimina
  2. Gran recepta de bacallà simple i perfecte!!
    Gracies Àngels per la teva proximitat

    Augé

    ResponElimina

comentaris