Bacallà (4) ESQUEIXADA

Esqueixada ,un plat per disfrutar-ne a temperatura ambient també.
Esqueixada. Com el seu nom ens indica el bacallà, aquí, va esqueixat. Res de tallat amb tisores o ganivet. Esqueixat amb els dits i  a favor de les fibres del propi peix. És de l'única manera que aconseguirem un bacallà flonjo. Jo no sóc partidaria de comprar el bacallà en bossetes ja esqueixat. Encara que no dubto que de bacallà en bosses n'hi hagui de qualitat, jo no el conec. Si voleu bon resultat, agafeu un tall de bacallà i, quan sigui al punt, l'esqueixeu vosaltres mateixos/es.
L'esqueixada és un plat que es pot servir tebi  o fred de la nevera a l'estiu i on es combina el bacallà esqueixat amb diferents verdures com ara tomàquet madur (sense pell ni llavors), ceba tallada prima ( si pot ser de Figueres), i pebrot vermell i/o verd . També s'hi posa ou dur i olives. Les olives de la classe Arbequina són les que més bé hi combinen per al meu gust. També hi podeu posar all  i julivert trinxat.
Una recepta ideal per un àpat lleuger durant tot l'any. Deixeu l'esqueixada feta i amanida amb un bon raig d'oli  i unes gotes de vinagre clar abans de servir-la. Remeneu a última hora i repartiu.

"Motlle" per poder presentar-la individualment
També podem presentar-la individualment, com mostra aquesta foto de sota, fent servir un got com a motlle, per exemple. Amb molt poca feina, una presentació diferent.

Aconseguim una presentació més cuidada.


2 comentaris:

  1. Precioses fotos!
    Grans receptes molt ben explicades!

    David

    ResponElimina
  2. Verlo es maravilloso, comerlo debe ser el acabóse

    ResponElimina

comentaris