PEIX AL FORN AMB PATATES I CEBA

Una base de patata i ceba i uns talls de peix blanc al damunt...

Una recepta de peix que molt em sembla que n'és la primera al blog. Això no pot ser !
A mi m'encanta fer ( i menjar peix) i per això, les receptes amb peix, també tindràn paper protagonista en aquest espai. Aviat podreu saber de bacallà, doncs ara en vé l'època. Bacallà,... dels peixos que més m'agraden!

Avui prepararem un peix (qualsevol peix blanc) al forn amb patates i ceba. Un clàssic concepte de cocció del peix que us donarà moltissim joc a l'hora d'improvitzar, per exemple, el tipus de peix, la base  o l'acabat final, creant així noves receptes.
Avui l'he preparat amb un peix senzill peró molt gustós i perfecte per els nens, doncs no té ni una espina. El peix és "Perca de riu" un peix que és troba moltissim i que té una textura compacte que ens va molt bé per preparar-el de moltes maneres.
Jo us recomano molt el peix preparat al forn doncs és molt ràpid i molt saludable i molt net (cosa important!)
Endavant amb aquest plat tan  i tan versàtil (això depenent de la imaginació de cadascú, es clar!)

Preparació:

Ingredients:

  • talls de peix blanc a filets. Rentats sota l'aixeta, eixugats i amanits amb sal i pebre.
  • patates tallades a rodalles de 1/2 cm.
  • ceba tallada a làmines primes. Si poden ser de Figueres, millor (la vermellosa)
  • oli d'oliva
  • sal, pebre, anet sec (eneldo) o julivert trinxat
  • all 
Primer de tot tallarem les patates a rodalles i la ceba a làmines primes i ho posarem a coure junt en una paella en abundant oli calent. Ja sabeu que si voleu anar més depressa, posar-hi sal i tapar us ajudarà molt.
Quan les patates i la ceba han agafat una mica de color, les retirem i ho posem de llit, en una safata de forn. Empolvorem amb anet (o julivert) i al damunt hi posem els talls de peix amanits amb sal i pebre. Regar amb un bon raig d'oli i enfornar al forn calent a 170º uns 15 minuts. Passat aquest temps amanir amb una picada d'all i julivert feta una mica clara amb una mica d'oli o aigua. Fer coure cinc minuts més i servir.
La base del peix podem variar-la afegint tomàquet tallat prim, carbassó o altres verdures. La part final pot ser una picada d'all i julivert, uns alls refegits o un oli picant amb bitxo. Per descomptat podem variar el tipus de peix sempre que sigui peix blanc. Atreviu-vos a provar coses noves...
  • Si heu de deixar el plat mig preparat, no deixeu mai el peix cru damunt les patates i marxeu. Deixeu les patates i la ceba fetes i el peix cru a part per a última hora.
  • Feu servir oli d'oliva i patates de qualitat.
Un altre èxit segur!

Aquesta és la recepta que feia tot escoltant en Rod i l'Amy! Els coneixeu??

6 comentaris:

  1. Hola,
    Aquesta recepta em va com "l'anell al dit".
    Acabo de passar per la peixeteria i m'anirà perfecte provar-ho en breu!

    Ja et comentaré quin ha estat el resultat!

    Fins aviat i com sempre, gràcies,

    Núria

    ResponElimina
  2. Senzill i boníssim!!!
    El tema de coure primer les patates i la ceba a part, m'ha agradat. Han quedat "de mort". Normalment no li trobava mai el punt. Ho hem quedaven crues o el peix massa sec i mira si era senzilla la solució. Quan he d'aprendre encara!

    Impacient ja per la propera recepta!

    Salut,

    Núria M.

    ResponElimina
  3. Estic contenta i, si, el problema de les patates cremades o el peix poc fet s'ha acabat!!
    Fins aviat en una altre recepta!

    ResponElimina
  4. Googlejant he trobat la teva recepta. Avui la faré per dinar. Sorpresa per a la meva dona quan torni de la feina, que diu que no faig mai peix. :-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Josep!
      Estic molt contenta que haguis trobat aqueta recepta doncs és un éxit segur!!!
      Mira, mira!! Hi han moltes cosetes per seguir sorprenent!!
      Gràcies!

      Elimina

comentaris