El primer galet ja és a punt de bollir cins minuts amb el caldo. |
Aquesta modalitat fa un plat més delicat, més elegant i amb la consistència més adequada a que després vingui un segon contundent.
El problema és que els galets, segons com, no queden ben farcits i tot depén de petites coses que us explicaré.
Primer hem de trobar la pasta adient. Un galet gros ( no tant com el que m'està a punt de mossegar a la foto!!:)) i de pasta gruixuda. Aneu alerta amb la qualitat de la pasta . Segons com no aguanten el procés de bollició i es deformen abans de fer-se. Una bona pasta italiana té el resultat garantit.
Feu la barreja per la carn de la manera habitual: Tocino i vedella a parts iguals ,ou sencer , sal, pebre all i julivert, pinyons torrats i molla de pa remullada amb llet i escorreguda. Posar-hi tanta molla de pa com per obtenir una barreja consistent. No fer servir pa ratllat. LLavors serà inmenjable.
Bollir en aigua sal i oli els galets buits durant uns 10-12 minuts. Treure'ls de l'aigua i fer-els escórrer. Omplir, amb l'ajut d'una cullera, amb la carn procurant que no quedin molt plens, doncs el farcit augmentarà en coure.
Abans de bollir-els amb el caldo sellar el farcit amb farina blanca, presinonat lleugerament el galet contra una superficie amb la farina. Aquesta tonteria evitarà que es buidin al coure.
Quan el caldo és colat fer-el bollir i posar-hi, amb compte, els galets farcits. Coure durant cinc minuts més, deixar reposar dins el caldo deu minuts i ja els tenim a punt!!
Soposo que no desapareixaré!!! |
Segur que si li posessim un plat de caldo amb galets d'aquests disfrutaria com el que més i qui sap... potser ens cantaria als postres!
Molt original!
ResponEliminaHo penso fer aquesta nit bona.
Gràcies, el teu és un blog com molt pocs!!
Anna
No els he menjat mai ni els he fet xq pensava que donaven molta feina.Els farè algún dia i será gracias a tu xq ara ja tinc la recepta.M'ha agradat molt la foto.Súper original,!On es?
ResponEliminaAra que ja s'acava l'any volia dir.te q aquest es el primer blog que visito i segueixo.M'ha fet passar estones molt agradables i he apres coses que no sabia de temes molt diferents.Per tant, et felicito per acabar l'any amb un blog personal tant bonic i fet al teva mida.Molts anims Angels !!!per aquesta feina tant ben feta.Ens veiem a la Misa del Gall.!,,
La foto és a Bcn i aquests galets gegants al vespre, són il-luminars .Una bonica decoració!!!
ResponEliminaGràcies per la participació i ja et dic que això.... només ha fet que començar!!!
Ens veiem a Juncadella peti qui peti!!
Sempre els faig ja fa molts anys.Jo a dins de la carn i poso ceba sofregida i també trossets de pruna i orellanes.
ResponEliminaLa farina es bàsica per tal de que no es buidin.
Preciosa foto teva i molt addecuada!
Bon Nadal i Bon Any Nou!!
Mercé
Bons galets farcits... mmmmmmm!
ResponElimina