UN ORIGINAL CALENDARI D'ADVENT





Dins els sobres: gominoles  o petites joguines o, fins i tot, unes paraules.
Advent.
És a punt de començar el mes de desembre, mes en que molts records s'ens fan presents com mai.
Desembre és ( diuen) el mes de l'amor i  l'esperança i per tant, jo vull creure que també és el mes dels possibles miracles.
Quatre setmanes és el temps que tenim per preparar el Nadal: Temps d'Advent.

El cristians utilitzem l'Advent com a temps de reflexió. Els Jueus ( que consideren a Jesús un traidor però que celebren el neixement de Crist) tenen  vuit dies per preparar el seu Hanukkah, o festa de la llum. Els budistes també celebren el Nadal, doncs consideren que Jesús va venir a la terra a posar pau i per aixó s'afegeixen també a la festa.
A totes les religions, el Nadal és clar sinónim d'armonia i pau i també de pràctiques religioses siguin quines siguin. Els àpats abundants i l'alegria, també són una tradicció de molt pes.
L'original  corona d'Advent és la clàssica corona de pi amb espelmes, i llaços vermells que moltissimes vegades a fet bonic damunt les nostres taules o a les nostres portes. Si us hi fixeu, altre cop la claror d'unes espelmes - com desde dins les carbasses-  guien aquest cop, als que som vius, cap al camí de reflexió.

L'Advent és la preparació que jo he viscut sempre doncs, el meu Nadal, ha sigut sempre el cristià. El costum de tenir present un calendari que ens apropa cada dia a la gran festivitat, és un costum estesa de fa moltissims anys. Un calendari d'Advent pot ser un bonic detall decoratiu. Els petits de la casa tenen una emocionant incógnita cada dia  i, els no tant petits, de vegades, també.
Aquest any, ja veieu: un cordill, vint-i-quatre sobres de regal de diferents mides, uns gomets amb els números i unes pinces. A cada extrem del cordill unes fulles de boix (uns llaços, o qualsevol altre detall ) ens dissimularà la punta amb la que ho hem fixat a la paret.
Dins de cada sobre petites sorpreses que ens animaran el dia, si les desvetllem al matí, o ens el premiaran, si ho fem al vespre. Així durant vint-i-quatre dies! Ni un més ni un menys.
Per descomptat els números han d'estar en desordre per tal de que ningú ho tingui fàcil!



Espero haver inspirat un calendari d'Advent diferent!

El Nadal, siguem de la creença que siguem, és present també en les petites coses! Fem-l'ho trobar aquest any, més que mai...

4 comentaris:

  1. Àngels,

    Un cop més m'has sorprès! Què divertit i origuinal que estiguin desordenats!

    El nostre calendari que pengem any darrere any, és molt bonic també, però ni tant sols, la meitat d'original que els que ens has presentat.

    Un cop més es demostra que el que importa és l'essència i no l'embolcall!!

    Per aquest any, crec que seguiré aquesta idea.

    Salut,

    Núria

    ResponElimina
  2. Preciosa idea!!!
    Delicia de petits i grans!
    Gràcies Angels

    Marta

    ResponElimina
  3. Un detall nadalenc preciós. Molt original!!

    Sónia Prieto

    ResponElimina
  4. Un preciós costum,una preciosa história la que ens has explicat.
    M'agrada el teu blog i tot el que transmet.No paris!!!

    Anna

    ResponElimina

comentaris