BLUE BELLES. Un mossec deliciós.

Sens dubte una de les millors receptes de pastís de viatge.
-Pastís de viatge?- molts us esteu  preguntant.
Si, pastís de viatge es denomina a qualsevol pastís  que  es conserva molt bé i es transporta amb facilitat. Normalment no és pastisseria encarada  a satisfer un postre però si un berenar o un esmorzar o fins i tot un ...entrehores! Sóc fanàtica d'aquest tipus de pastissos.
La recepta de les Blue Belles és una recepta americana a la que tinc un apreci especial que  el explicar-vos ara, no ve al cas però que us deixo aquí amb molt carinyo. El seu nom deu venir del preciós color dels aranyons que és d'un blau intens. Els aranyons poden ser substituits per qualsevol altre fruit del bosc que vosaltres volgueu.
Els que no estigueu acostumats a fer pastisseria potser que d'entrada, us atabaleu una mica . A pastisseria les mides han d'ésser molt exactes i les intrucccions també. No us capfiqueu  si al llegir la recepta per primer cop us resulta complicada. Torne-ho a intentar. És una recepta molt fàcil a l'abast del més inexpert. Només us hi heu de llançar! (i tenir una balança fiable (aixó si!))
Endavant doncs amb ...Blue Belles.

Un deliciós mossec amb untosa textura per afrontar tardes d'hivern.
Preparació:
  • Xarop: el suc d'una llimona + dues cullerades sop. de sucre
  • Un got amb: 150 c.c. de crema de llet + 2 cullerades sop. de suc de llimona + 2 cullerades sop. de sucre
  • Un recipient: 200 grs. de farina + 1 cullerada de llevat+ 1 culleradeta de sal+1 culleradeta de sucre avainillat
  • Un recipient : Treball amb :125grs. de mantega + 200 de sucre + 2 ous sencers 
  • 1 cullerada sopera de ratlladura de llimona
  • 150 grs. d'aranyons (arándanos)



Xarop : En un got posar dues cullerades  soperes de sucre i el suc d'una llimona. Fer-ho escalfar al microones fins que es faci un xarop: ha de bollir i heu de remenar fins desfer el sucre. Reservar

En un recipient barrejar la crema de llet, el suc de llimona i  una cullerada sopera  de sucre. Reservar.

Un altre recipient posar la farina i els seus acompanyants (llevat , sal i sucre avainillat)

I per últim en un altre recipient, treballar la mantega mig fosa amb el sucre. Remenar i afegir-hi els ous un darrera l'altre i no deixar de remenar ,amb espàtula de fusta, fins a obtenir una massa untosa. En aquest punt, posar-hi amb compte tot el que tenim al recipient de la farina amb combinació amb el que tenim al petit recipient de la crema de llet. Afegir-hi a última hora  els aranyons i la ratlladura de llimona.

Repartir el resultat en motlles que tindrem untats de mantega i espolsats amb farina. Jo prefereixo els petits motlles als molt grans. Amb aquesta quantitat us en sortiràn tres motlles petits: un per guardar, un per menjar i un... per regalar!
Fer coure al forn que tindrem , com sempre, calent a uns 150ºC durant aproximadament 30 minuts. No obriu el forn per res!
Treue del forn i banyar amb el xarop (el que hem fet al principi de tot) amb l'ajut d'una cullera. Deixar refredar els pastissos i quan siguin tèbis,  desmotllar . Deixar sobre una reixa, o uns estalvis,  per tal de que  l'aire passi per tot arreu. Embolicar amb paper vegetal quan siguin freds.El paper vegetal  és el millor per conservar-ne la textura. Aquest pastís guanya amb hores de repós o sigui que... amagueu-el!!

M'encantaria que us atrevissiu a fer-el i que em diguessiu com us ha anat. No és fàcil transmetre  tot el que voldria dir-vos! Per això hi han receptes de les que em demaneu que serà molt dificil que jo us les pugui explicar per aquí. Però ho intentaré fer amb la majoria!

Aquesta és una altre recepta de les meves que us sortirà segur  i a més, us asseguro l'èxit total. Aprofite-ho!

La setmana que vé tindreu aqui  la recepta d'un rap amb llanegues una mica diferent al que heu pogut fer fins ara. O sigui que si trobeu llanegues aquest cap de setmana, ja ho sabeu!


6 comentaris:

  1. MMMMMMM....;) quina bona pinta mama!:) quan vingui a csa el vull fer amb tu!:)
    Clareta*

    ResponElimina
  2. Angels, tinc moltes ganes de fer aquest pastis perque avui l´he menjat i es exquisit!!!Tot el que expliques de mès es molt interesant, per que quan t´el menjes a part de disfrutar.lo penses amb tot allò que saps, Per cert, els aranyons em pensava que eren granatosos. Teresa

    ResponElimina
  3. He acabat de sopar i es pot dir que no tinc gens de gana, però quina pinta que fa!!! Crec que seria capaç de menjar-me'n un bon tros tota sola. Mmmm, que bo!

    Una altra cosa pendent de fer! Quina feinada atraçada que em vas deixant!!! je, je, je

    Núria

    ResponElimina
  4. Un delicioso cake para muchos momentos!!


    Gloria

    ResponElimina
  5. Siii Clara el farem juntes!!!!

    Mama

    ResponElimina
  6. M'en alegro sue us hagui agradat Teresa!!
    Endevant amb les ganes!

    ResponElimina

comentaris