PERES AL VI NEGRE




A la meva amiga Maravi que sé que li encanten


Aquest postre és un final simple i senzill que en canvi vé  a arrodonir qualsevol àpat.
És un clàssic que, com passa amb moltes bones receptes, ha caigut en desús per el seu abús.
Fa uns uns anys a tot arreu es feien peres al vi i... que malament en alguns llocs!!... Aixó va provocar tal saturació que les Peres el Vi que va fer que perdessin el seu merescut lloc entre els postres deliciosos.
El suc que en resulta es un agradable estimulant molt semblant en gust, peró no pas en textura , al vin chaud suïs. Bonissim quan fa fred! Per aixó és que la qualitat del vi que fem servir, és important.
Un postre plenament de tardor. Les peres estan en el seu millor moment i val la pena que ho tinguem present. 
Existeixen unes trenta varietats conegudes  de peres  i actualment podem disfrutar fins i tot de peres que ens venen de la Xina o del Japó en algunes de les fruiteries especialitzades que hi han a Bcn. Les varietats més conegudes provenen de França, Anglaterra , Bélgica i ,com no, del  nostre trosset de Mediterrani.



Preparació:


  • Sis peres tipus Conference
  • 1 ampolla de vi negre de qualitat (3/4l.)
  • 6 cullerades soperes de sucre
  • 1 branca de canyella
  • la pell d'una llimona (sense el blanc de sota!)
  • la pell de mitja taronja (sense el blanc de sota!)



Pelar les peres i fregar-les amb llimona. No treure la cua ni la base. Disposar-les en un recipient gruixut al foc amb el vi , el sucre i les pells fines de llimona i taronja i també la canyella trocejada en dos o tres trossos. Posar-ho al foc i deixar-ho bollir a foc mig-baix durant uns 40 minuts aproximadament. El temps de bollició dependrà del punt de madures que estigui la fruita. Les peres han de quedar senceres pero fetes.
Mestrestant es couen s'han d'anar girant. Disfruteu de l'aroma que s'ecampara per tot arreu!!
Deixar-les refredar dins del recipient i servir a temperatura ambient passades unes hores.
Per servir les poseu totes dretes i juntes en una safata (podeu tallar una mica de la base per aconseguir-ho!!) i regueu-les amb una part del vi. Poseu-hi alguna pell de llimona i taronja i algun tros també  de canyella. La resta de vi en una gerra o salsera per tal de que cadascú s'en serveixi al gust.
Acompanyar amb chatilly de nata (nata poc montada) o simplement amb.... moltes ganes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris