EQUINOCCI DE TARDOR - 23 de setembre 2011

Confiem que la calor  anirà ja de baixa i deixem-nos sorprendre per la bellesa dels colors que mica en mica ens envoltaràn per tot arreu canviant els escenaris que tenim per coneguts.
L'equinocci de tardor ja és aqui i amb ell, els seus canvis. Tot convidarà al recolliment fins i tot, les menys hores de sol.
El ritme de vida accelerat que em engegat fa uns dies , les menys hores de sol, el fred ...tot ens influirà i per tant necessitem més que mai d'una dieta, d'un fer  que ens acompanyin en aquest canvi.
Els aliments propis de cada estació són la dieta equilibrada que necessitem. La natura ens proporciona sempre el que ens convé en cada moment i  sempre ha sigut així.
Carbasses i bolets, castanyes, moniatos i codonys...El peix blau i la carn de caça. Les sopes, brous i  cremes.. Temps de "Mmmmm.." de totes totes!
Avui, el dia tindrà la mateixa durada exacte que la nit. És, doncs, un dia en equilibri i un moment ideal per , per què no?, buscar també el nostre. Acceptem doncs , agraïm i triem, com deien abans, el gra de la palla.
Siguem valents de dir -no- al què sabem que no ens convé. Valents d'allunyar-nos de persones o coses  que no ens aporten res positiu. Deixe'm de banda l'idea d'haver d'agradar a tothom: és un impossible.
Menjem només quan tinguem gana i res que no sigui absolutament deliciós i  per últim...fem el Sant Propósit de no complicar-nos la vida!
Jo ho intentaré.., tu no?

àngels

7 comentaris:

  1. Jo tambe penso intentar-ho.
    Molt bé, àngels!!!

    Montse

    ResponElimina
  2. M'agrada menjar-me els colors de la tardor. El seu gust madur, suau i afruitat son d'una agradable digestió neuronal.
    David.

    ResponElimina
  3. Si, efectivament, els colors propis de cada estació són d'una agradable digestió neuronal i... natural!
    Un día escriuré de l'importancia de la combinació dels colors en cuinar!
    Gràcies per el teu comentari, David!

    ResponElimina
  4. M'agraden les teves reflexions, com les escrius i com conectes amb tots nosaltres. Endevant!
    Bon dia de tardor!

    ResponElimina
  5. Molts cops escric pensant en vosaltres i deu ser per aixó que a vegades conecto! M'ajuda moltissim visualitzar-vos a tots i explicar-vos.
    Gràcies Maravi!

    ResponElimina
  6. Hola Montse! Laginesta!:)! Estic contenta de que siguis per aquí també!
    Hi han temporades que ens plantejen dificils preguntes i en d'altres... s'ens en donen les respostes. Hem de confiar!
    Gràcies

    ResponElimina

comentaris