ESPATLLA DE XAI FARCIDA DE FOIE I TÓFONA (Nadal 2012)

Espatlla amb peres al forn, verdures rostides i puré de patates a part. #clàssic


Una recepta molt fàcil i de les que sempre tenen èxit.
Els ingredients són poquissims i la preparació, molt simple.

Ingredients:


  • 1 espatlla de xai desossada ( 4 persones)
  • 50 grs. de foie mi-cuit
  • 1 pot petit de tófona
  • sal, pebre i 150 c.c. de vi d'Oporto
  • cordill i herbes aromàtiques



  • 2 cebes
  • 2 tomàquets
  • 1 branca d'apit
  • 4 grans d'all
  • el ossos de desossar l'espatlla
  • herbes aromàtiques
Preparació:

Demaneu que us desossin l'espatlla completament i amaniu-la per dins i fora amb sal, pebre i el vi d'Oporto. Escampeu per dins els daus de foie i també la tófona tallada petita.
Enrotlleu, lligeu i, entre els fils, poseu-hi un ramet d'herbes així com romaní i farigola. Amaniu una mica més amb sal, pebre i la resta d'Oporto. Disposeu l'espatlla dins d'un recipient envoltada de les verdures trocejades i reserveu 24 hores tapada amb film transparent.
Passades 24 hores, treure l'espatlla del recipient i, damunt del foc, fer-la enrossir junt amb els seus  ossos  amb oli i mantega i seguidament, posar al forn a rostir uns 20 minuts a 200º  donant-li la volta a la meitat de cocció.
Envoltar l'espatlla amb les verdures de la maceració, regar amb una mica més d'Oporto  i deixar que rosteixi tot junt una mitja hora més. En total fer-la coure aproximadament una hora al forn i sempre destapada.
Treure del forn i deixar refredar una mica. Deslligar l'espatlla i tallar a talls gruixuts. Disposar-la en una safata de servir envoltada de l'acompanyament.
Servir regada amb l'oli resultant i ( si es vol) amb la verdura rostida. A més pot ser acompanyada de peres al forn i un bon puré de patates (com era en aquest cas) o qualsevol altre ingredient  que a vosaltres us agradi tal com bolets o altres tipus de purés, petites tartaletes amb full ...#imaginació !!




Espatlla desossada, amanida, i a punt de ser farcida 

Farcida i lligada.amanida i a punt de ser macerada 24h.
A macerar amb les verdures al voltant



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

comentaris