MAGDALENES

Un ou: tres-quatre magdalenes petites.
"Un plaer exquisit ha envaït els meus sentits..."


Marcel Proust escribia això en el seu "En busca del temps perdut", segurament encara amb el plaer dins la boca.
La mida ideal són dues mossegades i per això la dolçor hi pot ser intensa. Els ingredients són bàsics i senzills però a la vegada... molt sensuals, fent aixì que altres preparacions més complicades ens semblin, sempre més, massa empalagoses.
N'existeixen infinites variacions i sobretot s'han posat de moda en la seva versió americana prenent el nom de Muffins o cupcakes( si són decorades).
 Cupcakes : Enormes pseudo-magdalenes fetes d'aquesta mida per servir com a base de decoracions impossibles i, molts cops, inmenjables.

Uns petits motlles de paper i uns ingredients humils, existens en qualsevol cuina, ens poden fer experimentar qualsevol tarda d'aquestes el mateix que va sentir en Proust aquella vegada: El sublim plaer dels ingredients més bàsics.
Dues cullerades de massa mai han provocat tant plaer.

Tinguem present doncs, que sempre ens quedaran les magdalenes per disfrutar de la simplicitat de debò.
Benvinguda primavera!


Ingredients  (per a 4 magdalenes)
  • 1 ou
  • 30 grs. de sucre
  • 30 grs. de farina
  • 40 grs. de mantega
  • una mica de vainilla en pols
  • sucre glass

Barrejar l'ou sencer amb el sucre i esponjar amb un estri de fusta fins que augmenti de volum.També podeu fer servir la batedora amb les varilles.
Posar-hi la farina en dos o tres cops i remenar suaument amb un batedor i per últim, posar-hi la mantega  tova feta pomada líquida (no oli). Afegir-hi la vainilla en pols, o sucre avainillat, i acabar de remenar.
Omplir fins una mica més de la meitat els motlles de paper. Si són prims, fer servir dos motlles en comptes d'un. Enfornar a 150 Cº uns quinze minuts i deixar-les enrrossir a 170 Cº cinc minuts més.Treure i deixar sobre una reixa a refredar. Empolvorar-les amb sucre glass si voleu.
  • Aquestes  magdalenes són d'estil francés. Són  fetes amb mantega. Les aragoneses (també bonissimes) són fetes amb oli d'oliva.
  • Aquestes magdalenes no porten llevat. Les fa crèixer el mateix ou i  per aixó, el primer pas d'ou i sucre, és important que sigui ben fet. No són magdalenes que quedin molt altes. Ens recorden bastant als Financiers.
  • Guardar en un lloc hermètic.
  • Si voleu fer vuit , dotze o setze magdalenes, només heu de multiplicar els ingredients proporcionalment i n'obtindreu la fórmula.



2 comentaris:

comentaris