JUNY : Equilibrar

Ben bé sembla que ningú s'adoni del que fem hora rere hora, i és que... el bon temps ja és aquí!!
La llibertat de l'estiu s'intueix. L'improvització, el temps de lo imperfecte ja es respira. Comença la temporada de lo entremaliat.
A mi l'estiu no m'agrada gaire. La calor, la claror,  el soroll... i també potser tingui a veure a que improvitzar,el que es diu improvitzar, no és lo meu, encara que en comptades ocasions ho pugui semblar. En canvi, m'encanta la gent capaç de ser despreocupada fins al punt de fer coses perqué sí i ara per ara, tot i que la seva actitud em provoca un sentiment d'inseguretat difícil de gestionar i dissimular. És curiós...amb el pas dels anys puc dir que he sigut ( i sóc) com un petit iman per aquest tipus de persones el que em fa creure que a ells també les hi va bé algú com jo a prop amb qui, per molt que ells improvitzin,  l'atzar i els "per què sí" hi seràn sempre relatius. El mix resulta quasibé sempre exitós!
A vegades m'atabalo en excés per petites esquerdes en mi mateixa, per coses a canviar, a millorar... i no penso que absolutament ningú al meu voltant es rasga les vestidures si em deixo caure en elles de tant en tant. Lo realment important és doncs,que jo  deixi de fer-ho...
Descobrir el valor de quelcom que en principi ens pot semblar deteriorat, aprendre a ser l'agulla del paller o l'ovella negra, desaprendre a ser gris... La ment necessita una predisposició per apreciar les coses tal com són i dependrà de nosaltres (i només de nosaltres) el reduir pas i cambiar equilibris entre  el ser i el fer i, sobretot,  depén només de nosaltres el  disfrutar, més que l'intentar perfeccionar.
L'estiu és per mi el temps ideal per començar a practicar. Per mi és una època plena de reptes.
Aquesta filosofia de tarannà que sembla tan moderna té un nom i milers d'anys: Wabi-sabi, i és l'art subtil de sentir-se en pau amb un mateix i amb el que l'envolta.
Apa doncs, a disfrutar del Juny!