QUATRE QUARTS AMB POMA

Un pastís fet en un moment quasibé sense adonar-me'n.
Textura mollosa i humida.  Plaer assegurat.


Qui esperava per fer un pastís per berenar o esmorzar mot fàcil i ràpid, aquesta és la seva recepta.
Fàcil de fer, ràpid de preparar i també, i molt interessant, memoritzable. El seu nom vé precisament de les com estan repartits els seus ingredients: En quarts. Un quart de cada i en total, quatre més les pomes.
Som-hi doncs? Som-hi!

Ingredients:
  • 4 ous 
  • 250 grs. de sucre
  • 250 grs. de farina +1 culleradeta de llevat
  • 250 grs. de mantega
  • 3 pomes golden no molt verdes
Preparació:

Barrejar, amb una batedora elèctrica, els ous sencers amb el sucre i afegir-hi la mantega fosa però mai calenta. Per últim, i amb l'ajut d'un estri delicat,  posar-hi la farina amb el llevat passada per un colador fi. Afegir-hi les pomes tallades a trossets petits i barrejar-ho tot suaument.
Abocar-ho tot plegat en un motlle untat de mantega i amb un paper vegetal a la base per tal de desmotllar-el millo. Enfornar a 170º durant 35-40 minuts.
Deixar refredar i reposar.
L'endemà es molt millor ( Si l'amagueu potser arribarà a l'endemà!)
  • Amb la meitat d'ingredients fem el pastís la meitat de gran 
  • La mantega no pot quedar desfeta com oli si no desfeta com una pomada clara.
  • El sucre pot ser moreno
  • La cullerada de llevat es sempre de postre
  • Les pomes poden ser sense pelar
  • També poden ser peres en comptes de pomes


COLORS EN ROBA

Una garlanda colorida que fa estiu.
Va ser l'aniversari de la petita de la casa. El temps ens permet cada any poder-el celebrar al exterior. Tinc sempre molts retalls de roba i vaig pensar en una manera de poder-ne treure profit!!!
Amb l'ajut d'una plantilla, un cordill d'espart i la meva filla gran,  unes banderoles de colors alegres van fer de garlandes al sortre. Ja les deixaré posades per tal que el vent en faci el que vulgui fins que s'acabi l'estiu.
La ventatja de fer-les en roba i no en paper es aquesta: són molt més durables i el seu moviment molt més gràcil.
Ja us dic, uns triangles fets de robes diverses, un troç de cordill, cola d'enganxar roba i una estoneta, han donat això com a resultat.
Aquí ho teniu per quan volgueu.






CAPACITATS

No eren les seves mans les més destres ni el seu cos el quin més sabia però, de manera extranya, ella era conscient que això precisament, jugava al seu favor.
Topar amb mans que li expliquessin coses o amb cossos que li donessin peu, l'hi era quasi tant fàcil com respirar.
Era la seva capacitat de sorpresa la que la feia realment desitjable.

#microcontes
àngels, Abril 2011

MAIG. L'ALTRE HISTORIA D'EVA...

"Déjame que te cuente la otra história de Eva. Eva hizo una cosa muy hermosa y valiente. Alargó el brazo más allá del mandato de Dios Padre, tomó la manzana del árbol y mordió la carne madura y en su punto. Supo que era buena y se la ofreció a Adán para que también probase su bondad. En ese momento, Adán y Eva despertaron de su sueño primordial y sus ojos se abrieron. Vieron la belleza de sus cuerpos en el esplendor de la propia luz de ellos.
Eva fue sabia desde el primer momento... porque fue capaz de escuchar con atención. Eva escuchó y, bajo el clamor de la voz del Padre que le decía que cumpliera sus órdenes sin cuestionárselas, también oyó los susurros más tenues de una vida más verdadera. Eva simplemente eligió otra forma de vida, según su conciencia, y tomó su fruto. En aquel momento Eva bendijo a todas las generaciones con el don de poder participar en la creación de su propio mundo...Eva supo "asir" la manzana. Tuvo la grandeza de corazón necesaria para alargar la mano haciendo frente a toda razón.
Eva tuvo valor porque sabía que, al comer el fruto de una vida consciente, viviría tanto el sufrimiento como la dicha."

ROGER HOUDSEN
Soul and Sensuality
Returning the Erotic to Everyday Life

No trobeu que és un conte fantàstic?? Jo sí!